masina inlocuire dauna

Mașini de înlocuire

Conform Normei 18/2022 pentru modificarea și completarea Normei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 20/2017, partea păgubită într-un accident auto beneficiază de mașină de înlocuire pe perioada cât mașina sa se află în service pentru reparație.

Mașini de înlocuire

Conform Normei 18/2022 pentru modificarea și completarea Normei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 20/2017, partea păgubită într-un accident auto beneficiază de mașină de înlocuire pe perioada cât mașina sa se află în service pentru reparație.

Dacă ai avut un accident și ești partea pagubită, beneficiezi de mașină de înlocuire pe întreaga perioadă a reparației.


Fără costuri – costul este acoperit de asiguratorul vinovatului;
Fără limită de kilometri – te poți deplasa oriunde în România.

Poți solicita o mașină de schimb pe toată perioada reparației, chiar din prima zi a constatării. Rămâi conectat cu un asistent pe toată perioada de soluționare a dosarului de daună, beneficiind de un proces rapid și simplu.

Pentru notificarea unei daune, ai posibilitatea să selectezi data și locul de efectuare a constatării daunelor în centrele de constatare sau la unul din centrele de reparare din rețeaua parteneră. În cazul în care, vehiculul nu este deplasabil sau se află în străinătate, te rugăm să ne informezi acest aspect înainte de programarea constatării.

MAȘINILE NOASTRE

ÎN CE CONDIȚII POȚI BENEFICIA DE MAȘINĂ DE ÎNLOCUIRE

Se acordă mașină de înlocuire în baza legislației în vigoare, conform articolului de Lege nr. 132/2017 și modificărilor ulterioare privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților:

-Norma nr. 18/2022 https://asfromania.ro/uploads/articole/attachments/6315e3c22c857687271828.pdf

-Hotărârea nr. 298 din 5 aprilie 2023 https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/266652

-Hotărârea nr. 1326 din 28.12.2023 https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/277838

1.Mașină indisponibilă tehnic în urma accidentelor, în termen de 30 de zile calendaristice de la data emiterii Notei de Constatare de către Asigurator sau a Autorizatiei de reparație emisă de către Poliție, fără a se depăși însă timpul efectiv de reparație;

2.Mașină declarată Dauna Totala, cu mențiunea ca acestea să fie și indisponibilă tehnic, fără ca suma totală a închirierii decontată de către Asigurător să  depășescă valoarea de 25% din valoarea de piată a mașinii asigurate.

În cazul vehiculelor care nu se mai repară și se încadrează în situația de daună totală economică, despăgubirile acoperă perioada cuprinsă între data constatării avariilor și data înaintării ofertei de despăgubire, cu respectarea termenelor prevăzute de Legea nr. 132/2017, cu modificările și completările ulterioare; în acest caz, valoarea despăgubirii reprezentând acoperirea costurilor de înlocuire temporară a vehiculului avariat nu poate depăși 25% din valoarea de piață a vehiculului avariat.